اهمیت آب تصفیه شده در کشاورزی
کشاورزان از آب استفاده بسیار زیادی دارند. زیرا به غیر از آب رسانی به گیاهان، درخت ها و … برای کارهای دیگری هم از آب استفاده می شود. در کارهایی همچون زراعت، نگهداری، کود دهی، شست و شو گیاهان و … از آب استفاده می شود. پس آب یکی در کشاورزی یک نقش اساسی دارد. اما استفاده از آب تصفیه شده در کشاورزی اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا این آب ویژگی هایی دارد که آب های لوله کشی ندارند. در ادامه می خواهیم از مزایا بکارگیری از آب تصفیه شده توسط دستگاه تصفیه آب آکوا، سی سی کا و دیگر مدل ها را در صنعت کشاورزی سخن بگوییم. با ما همراه باشید.
آبیاری زمین های کشاورزی با آب تصفیه شده
امروزه برخی از کشاورزان از آب شور برای آبیاری گیاهان خود استفاده می کنند. اما این کار به هیچ وجه توصیه نمی شود. چون این آب برای گیاهان و ثمرات آن ها اصلا مناسب نیست. به طور مثال باعث کاهش رشد گیاه و آسیب رسیدن به ریشه می شود. اما این دو مورد، تنها دلایلی نیست که استفاده از آب تصفیه شده در کشاورزی توصیه می شود. این دلایل عبارت اند از:
معایب آب شور برای زمین های زراعی
اگر شما در زمین زراعت خود از آب شور استفاده می کنید، توصیه می شود با قرار دادن یک دستگاه تصفیه آب، آن آب را تصفیه کنید و یک آب مناسب به گیاهان برسانید.
تصفیه کردن آب شور در کشاورزی، با تصفیه آب خانگی تفاوت دارد. این تفاوت در روش تصفیه آب، دستگاه های تصفیه آب و … دیده می شود. به همین منظور برای استفاده از آب تصفیه شده در کشاورزی، باید روش های تصفیه کردن آب را بدانید که در ادامه آن ها را معرفی کرده ایم.
مراحل تصفیه آب در کشاورزی
از آنجایی که برخی از کشاورزان برای آبیاری محصولات خود از آب دریا استفاده می کنند، باید بدانند که آب دریا حاوی برخی از آشغال هایی می باشد که می تواند به محصولات آسیب برساند. از این رو در اولین مرحله تصفیه آب دریا باید آشغال گیری شود و از آب جدا شوند. اما اگر کشاورزان از آب چاه استفاده می کنند، باید بدانند که آب چاه این آشغال ها را ندارد و نیازی به انجام این مرحله ندارند.
در گام اول برای به دست آوردن آب تصفیه شده در کشاورزی که همان آشغال گیری می باشد، ذرات نامحلول از آب جدا می شوند. اما در مرحله بعدی، ذراتی که در آب حل شده اند باید از بین بروند. دستگاه تصفیه آب در این مرحله با افزودن محلولی به آب به نام آنتی اسکالات باعث زیاد شدن وزن مواد محلول می شود. این گونه این مواد ته نشین می شوند و از آب جدا می شوند.
در این مرحله دستگاه تصفیه آب کار فیلتراسیون را انجام می دهد. در دو تا گام قبلی فقط ذرات محلول و نامحلول از آب جدا شدند ولی از بین نرفتند. در این گام در دستگاه تصفیه آب، فیلتر های ماسه ای، شنی و … قرار دارد. در این مرحله آب از این فیلترها عبور می کند ولی ذرات محلول و نامحلول از این فیلترها عبور نمی کنند.
در گام های قبلی مواد اضافی از آب جدا می شوند. اما هنوز آلودگی های آن ها در آب وجود دارد. وظیفه دستگاه تصفیه آب در این مرحله این است که آب را ضد عفونی کنند. با این ضد عفونی کردن، آب کاملا برای رساندن به گیاهان آماده می شود. لازم به ذکر است برای ضد عفونی کردن از سه راه، اضافه کردن کلر، گاز و پرتو اشعه UV انجام می شود. بعد از این گام ها استفاده از آب تصفیه شده در کشاورزی ممکن می شود.
به دلیل آنکه در کشاورزی آب زیادی مصرف می شود، نمی توان از آب های شیرین استفاده کرد. زیرا در این صورت کشور دچار کمبود آب می شود. ولی استفاده از آب های شور هم می تواند برای گیاهان بسیار مضر باشد. پس بهترین راه برای آنکه آب سالم به گیاهان برسد، تصفیه کردن آب های شور و زیرزمینی می باشد. با تصفیه کردن آب شور به راحتی می توانید از آب تصفیه شده در کشاورزی بهره ببرید.