آنچه در این مقاله خواهید خواند
وقتی که یک دستگاه تصفیه آبی را تهیه می کنید، یک شیر برداشت روی سینک ظرفشویی نصب می شود. از آنجایی که آب تصفیه شده تنها مصرف برای نوشیدن را دارد، حجم بسیار کمی مورد استفاده می شود. پس یک شیر برداشت ظریف هم مناسب است. به همین علت فشار و حجم آبی که در شیر برداشت دستگاه تصفیه وجود دارد با شیر آب شهری تفاوت دارد. این فشار هیچ ارتباطی به پمپ تصفیه و لوله کشی در منزل ندارد و به مخزن دستگاه تصفیه آب ارتباط دارد. عوامل زیادی هستند که در کم شدن فشار آب تصفیه اثر میگذارند. معمولا این مشکل در تصفیه آب به روش اسمز ایجاد میشود. مثلا در سیستم فیلتراسیون به دلیل اینکه مخزن آبی وجود ندارد، تغییری ایجاد نمیشود. درباره علت کم شدن فشار آب تصفیه با این مقاله همراه باشید.
بیشترین علت سوراخ شدن مخزن ذخیره اغلب کارخانه ای است. جداره داخلی آن از یک عدد تیوپ هوادار تشکیل شده است. هوایی که در داخل تیوپ وجود دارد، باعث آن می شود که تا زمانیکه شما شیر برداشتی که روی سینک وجود دارد را باز کنید، آب با فشار زیادی از مخزن خارج بشود. اگر این تیوپ سوراخ باشد، آب درون مخزن نمیتواند خارج شود در این وضعیت یا به طور کامل خارج نمیشود و مقداری باقی میماند یا اصلا خارج نمیشود. با تکان دادن و باز کردن اتصال و شیلنگ روی مخزن ذخیره می توان از سالم بودنش اطمینان حاصل کرد .
این مخزن یا همان تانک ذخیره فقط در سیستم اسمز معکوس وجود دارد. در سیستم های فیلتراسیون هیچگونه کاربردی ندارد. آبی که از سیستم اسمز معکوس خارج می شود دارای فشار کمی است. وقتیکه درون این مخزن ذخیره می شود، بالاخره با باز کردن شیر برداشت آب روی سینک، آب با فشاری زیاد خارج میشود .
منبع ذخیره اب دارای یک ورودی و یک ناحیه ای سوزن دار است که برای وارد یا خارج کردن هوا کاربرد دارد. قسمت ورودی آب در بعضی از مدل ها فرق دارد و می تواند در قسمت بالا یا پایین باشد. ورودی و خروجی مخزن یکی هست و تانک های ذخیره قسمتی جداگانه برای خارج شدن اب را ندارند. سیستم طوری است که هم آب می تواند وارد شود و هم می تواند خارج شود.
جنس بدنه بیرونی چه از استیل و چه از پلاستیک تشکیل شده باشد، هیچگونه تاثیری بر کیفیت آب تصفیه شده نخواهد داشت برای اینکه در هر دو جنس و مدل، تیوپ هوا و محل تجمع آب است که نقش و وظیفه اصلی را در کیفیت تصفیه آب دارد.
اگر سوزنی که در انتهای مخزن تصفیه آب وجود دارد، خراب بشود، به گونه ای که باعث خارج شدن هوا بشود، این سوزن دیگر قابل تعمیر نیست و باید حتما منبع ذخیره تعویض شود.
باید در این وضعیت شلنگی که زیر و یا آخرین فیلتر تصفیه آب به شیر برداشت روی سینک متصل شده است را بررسی کنید. همه شلنگ ها و اتصالات در این مرحله باید چک شود. تا علت کم شدن فشار آب دستگاه را پیدا کنید که در کدام قسمت است. اگر که هوای داخل مخزن کم شده باشد، شما با استفاده از یک تلمبه دستی و یک گیج فشار می توانید، کنترل فشار را به دست گیرید و حل مشکل کنید. این نکته مهم است که بدانید فشار باد داخل مخزن نباید از حد تعیین شده و مجازی که بروی برچسب آن مشخص شده است، بیشتر بشود. اگر فشار بیشتر شود، باعث می شود که دستگاه تصفیه شما روشن نشود. برای اینکه این مشل حل شود، می توانید مقداری از فشار را کم کنید.
شیر مخزن را بسته و شیلنگ مخزن را از دستگاه تصفیه آب جدا کنید.
ابتدا باید شیر مخزن را ببندیم و شلنگ مخزن را از دستگاه تصفیه جدا کنیم. شیلنگ را در درون سینک گذاشته و شیر مخزن را باز می کنیم. اگر همه آبی که درون مخزن وجود دارد با فشار خارج شد و وزن مخزن در انتها کاهش پیدا کرد، مخزن مشکلی ندارد. در غیر اینصورت مخزن مشکل دارد. در این حالت دو امکان دارد یکی اینکه .مخزن دچار پارگی دیافراگم یا تیوپ شده است.که در این حالت برای سنجش آن، سوزنی که در زیر مخزن قرار دارد را فشار دهید اگر آب خارج شود یعنی اینکه مشکل در اینجاست و تیوپ سوراخ شده و مخزن باید تعویض شود (مخزن قابل تعمیر نیست).اما اگر هوا خارج شد یعنی این که تیوپ سالم است و باد درون مخزن خالی شده است که باید با تلمبه باد مخزن را تنظیم کنیم.
مسلما مخزنی که دارای هوا نباشد، نمی تواند آب را هم خارج کند و شما برای برداشتن حتی یک لیوان آب باید چند دقیقه وقت بگذارید. با امتحان روش های گفته شده در بالا می توانید تا حدودی این مشکل را برطرف کنید. در غیر این صورت مخزن باید توسط یک کارشناس و سرویسکار مورد بررسی تخصصی قرار گرفته تا دلیل خرابی آن مشخص شود.