آنچه در این مقاله خواهید خواند
از مواد و عناصر طبیعی که وارد آب نوشیدنی می شود می توان به فلوراید اشاره کرد. آیا در آب شهری فلوراید وجود دارد؟ شاید بسیاری از آدم ها از وجود چنین ماده در آب شرب خبر نداشته باشند اما باید بدانند فلوراید از طریق سفره های طبیعی وارد آب آشامیدنی می شود و مقدار بالای آن می تواند خطر آفرین باشد. وجود این ماده در آب برای همه افراد مخصوصا کودکان خطرناک است و می تواند آسیب های گوناگونی را به آنها برساند. فلوراید به اندازه عادی و متوسط نه تنها برای بدن ضرری ندارد بلکه برای دندان مفید هم هست. اما اگر بیش از حد مجاز در بدن باشد می تواند باعث پوسیدگی و کم شدن ضریب هوشی شود. اگر مقدار آن بیش از 1.5 میلی گرم در لیتر باشد می تواند بسیار خطرساز باشد.
عوارض مصرف آب آلوده بسیارند که در این بخش در مورد آسیب های نوشیدن آب با فلوراید بالا صحبت خواهیم کرد. وجود کم یا زیاد فلوراید در آب خطرناک است و می تواند برای همگان خطرساز باشد. در کشورمان ایران نیز در برخی شهرها مانن شهرهای شرقی و غربی نیز فلوراید زیادی در آب آنها وجود دارد که برخی کارشناسان در مورد آن هشدار داده اند. وجود فلوراید در آب مهم است. اما باید به میزان آن توجه کرد. کم و زیاد بودن آن می تواند برای دندان و جسم افراد مضر و خطر آفرین باشد.
برخی ها هنوز دو به شک مانده اند که آیا در آب شهری فلوراید وجود دارد؟ یا خیر. در این قسمت قصد داریم شهرهایی را به شما معرفی کنیم که به نسبت دارای فلوراید بیشتری هستند. کارشناسان بهداشتی در مورد این موضوع به مردم این شهرها هشدار داده اند که مردم آن قسمت ها در خطر مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و لثه وجود دارند. همچنین امکان بوجود آمدن مشکلات جسمی نیز برای آنها وجود دارد. مناطقي مانند بوشهر، برازجان، طبس، بوشهر و خراسان داراي فلورايد بیش از 1.5 ميلي گرم در ليتر هستند، كه از طريق آشامیدن آنها وارد بدن شوند می توانند باعث بوجود آمدن انواع مشکلات شوند.
فلورايد در مقدار زیاد باعث مي شود تا مينای خالدار در دندان بوجود آید و زمانی که در درازمدت اين يون از طريق نوشیدن آب وارد بدن شود ، باعث تبدیل نقاط سفيد مايل به زرد در ميناي دندان تبديل به رنگ قهوه اي می شود و در پایان باعث پوسیدگی دندان ها می شود. افرادی که زا آب با فلوراید با بالا به مدت طولانی استفاده می کنند حتی به دردهای مفصلی و استخوانی گرفتار می شوند. ایران یکی از جمله کشورهایی است که به درد کمبود و یا بیش از حد بودن فلوراید در آب مبتلاست بهتر است افرادی که دارای کودک هستند حداقل از دستگاه های تصفیه آب خانگی استفاده کنند.
بسیاری از افرادی که درگیر این سوال هستند که آیا در آب شهری فلوراید وجود دارد؟ یا خیر باید بدانند که نه تنها وجود دارد بلکه باید برای مقابله با آن نیز وارد عمل شوند تا آب بهداشتی را برای خود و خانواده شان فراهم کنند. برخی کارشناسان معتقدند استفاده از دستگاه تصفیه آب درمان این مشکل است. عده ای دیگر معتقدند بهتر است در کنار آن از محلول فلوراید استفاده کرد. اما برخی کارشناسان دیگه میگویند باید تصفیه سراسری انجام شود و میزان فلوراید آب آشامیدنی متعادل شود. بهتر است برای مقابله عوارض خطرناک آب حاوی فلوراید در مقادیر بالا یا پایین اقدامات لازم انجام شود تا دیگر خطراتی مانند کاهش ضریب هوشی و مغز تنبل کودکان را تهدید نکند.
اکثر آزمایشات گواه آن است که ارتباط بسیار قوی میان میزان فلوراید آب و ضریب هوشی بچه ها وجود دارد. به غیر از ایران، کشورهایی مانند هند و آفریقا نیز با مشکل وجود فلوراید در آب مواجه هستند.
در ادامه مقاله آیا در آب شهری فلوراید وجود دارد؟ می خواهیم در مورد عوارض و مضرات وجود فلوراید در آب آشامیدنی حرف بزنیم. فلوراید ضررهای بسیاری دارد که مهمترین آنها عبارتند از.
احتمال بوجود آمدن این مشکلات به میزان مصرفی آب فرد در روز، شرایط بدنی و توانایی بدن برای مقابله با آن بستگی دارد. فلوراید به مراتب خطرناکتر از آلومینیوم بوده.
آیا در آب شهری فلوراید وجود دارد؟ پدر و مادرها همیشه دغدغه این را داشته اند که آب سالم برای فرزندان و کودکان خود تامین کنند. علاوه بر نیترات و دیگر مواد شیمیایی که برای کودکان بسیار خطرناک است. وجود فلوراید در آب نیز می تواند برای کودکان بسیار خطرناک باشد و سیستم بدنی و جسمی آنها را با مشکل مواجه کنند. کودکان نسبت به افراد دیگر بیشتر در خطر هستند و ممکن است با مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و لثه و پایین آمدن هوش مواجه شوند. به همین علت بهتر است خانواده هایی که فرزند یا کودک دارند بیش از پیش به فکر خرید یک دستگاه تصفیه آب خانگی مناسب باشند. کودکانی که از آب خوی فلوراید استفاده می کنند در خطر بوجود آمدن لکه، تغییر رنگ و حفره در دندان هستند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که بع علت ضعیف بودن سیستم دفاعی کودکان، بهتر است در سال های اولیه آنها از آب آشامیدنی بدون فلوراید استفاده کند. تا با مشکلات کمتری مواجه شوند
در این مقاله به این موضوع پرداختیم که آیا در آب شهری فلوراید وجود دارد؟ یا خیر. بصورت کلی فلوراید در آب وجود دارد که بهتر است برای حفظ سلامت خود و دیگر اعضای خانواده مقدار آن کاهش یابد. آزمایشات نشان می دهد که با استفاده از فیلتراسیون دستگاه تصفیه خانگی می توان تا مقدار خیلی زیاد از فلوراید آب کم کرد. با استفاده از دستگاه تصفیه آب می تواند حتی تا صد در صد میزان فلوراید آب را کاهش داد. بطور کلی دو روش اصلی برای کاهش میزان فلوراید موجود در آب وجود دارد یکی تقطیر است و یکی اسمز. به همین علت بهتر است دستگاه تصفیه آبی را بخرید که به روش اسمز معکوس به تصفیه آب می پردازند. در هر حالت بهتر است در اولین فرصت به فکر حذف یا کاهش میزان فلوراید از آب کنیم.