رشد سریع و افزایش مقدار نیترات در آب با افزایش استفاده از کودهای شیمیایی با پایه نیترات رابطه مستقیم دارد. نیترات یک ماده سمی است که اگر از حد مجاز بالاتر رود حتی برای انسان هم می تواند سرطانزا باشد و البته برای ماهی های کوچک وضع از این خطرناک تر است. دو اثر کاهش زادو ولد ماهی ها و مرگ و میر از اثرات مستقیم افزایش سطح نیترات در آکواریوم است. در سطح کمتر افزایش نیترات باعث کاهش رشد نوزادان ماهی ها می شود. بهترین دستگاه را از نمایندگی تصفیه آب آکوا می توانید خریداری کنید.
به دلیل محلول بودن نیترات در آب و عدم تشخیص مقدار نیترات در آب و نداشتن مشخصه ظاهری از قبیل رنگ یا بو باید به طور مرتب مقدار نیترات و البته دیگر آلودگی های آب آکواریوم را کنترل کنید.
اولین اقدام برای کنترل مقدار نیترات در آب آکواریوم اطلاع از مقدار این ماده در آب است. استفاده از یک کیت تست نیترات استاندارد و دقیق می تواند بسیار به شما کمک کند. تا مطمئن شوید تغییرات نیترات به موجودات آکواریوم آسیب نمی رساند. چنانچه مقدار نیترات بالاتر از حد مجاز بود می توانید از روش های ذکر شده در این مقاله برای کاهش آن بهره بگیرید.
حد مجاز سطح نیترات در آب لوله کشی شهری بر طبق استاندارد جهانی 40 PPM می باشد. البته این مقدار از نیترات یعنی برای سلامتی افراد بزرگسال مضر نمی باشد. مقدار نیترات در آب در مناطق مختلف بنا به جنس خاک و یا آلود گی های دیگر متفاوت می باشد. بهترین مقدار نیترات برای آکواریوم حدود 10 PPM میباشد. یکی از رایج ترین روشهای کاهش نیترات آکواریوم تعویض بخشی از آب و یا رقیق کردن آب است. زمانی که برای چند روز آب آکواریوم تعویض نشود سطح نیترات بنا به دلایلی مثل فضولات ماهی ها و ... به حدود 40 PPM می رسد و اگر از این حد تجاوز کند یک فاجعه برای موجودات آکواریومی می شود. از نقاط ضعف این روش زمانبر بودن و افزایش هزینه ها برای طولانی مدت است. شما قبل از اضافه کردن آب جدید به آکواریوم باید حدود 24 ساعت آب را در ظرفی جدا نگهداری کنید تا سطح کلر آب لوله کشی کاهش پیدا کند و یا از نظر دمای آب جایگزین با دمای آب آکواریوم هماهنگی باشد تا تغییرات دمایی موجب آسیب به موجودات آکواریوم نشود. شما رقیق کردن آب را باید متوالی و مرتب انجام دهید تا سطح نیترات قابل کنترل باشد.
از دیگر نقاط ضعف جدی این روش کمتر بودن سطح نیترات آب شهری از حدود 10 PPM است. یعنی آب جایگزین برای آکواریوم باید بتواند موجب کاهش سطح نیترات باشد به عنوان مثال اگر حدود 20 درصد آب آکواریوم را تعویض کنید به شرط انکه سطح آب شهری 10 PPM باشد. نتیجه سطح نیترات در کل آکواریوم به 35 PPM میرسد. باید توجه داشت در شهرهایی مثل تهران و کلان شهرهای دیگر سطح نیترات محلول در آب بسیار بالاتر از این مقدار است. تقریبا مناطق و محله های بسیار محدودی با نیترات 10 PPM وجود دارد. پس عملا استفاده از روش رقیق کردن آب آکواریوم برای کاهش سطح نیترات بیهوده است و فقط در شرایط اضطراری به طور موقت کاربرد دارد. استفاده از این روش در ایران توصیه نمی شود. لطفا ادامه مطلب را در مقاله بعدی مطالعه کنید.....
بهترین روش برای تصفیه آب شهری و یا حتی آب چاه ها برای استفاده در آکواریوم و ماهی های حساس به آلودگی آب روش اسمز معکوس و یا REVERSE OSMOSIS می باشد. روش RO اساس کار در تمامی دستگاههای تصفیه آب خانگی عرضه شده در دیجی آب کالا می باشد. اگر به دنبال بهترین دستگاه تصفیه آب برای آکواریوم می باشد می توانید با شماره 02126512653 با شرکت دیجی آب کالا تماس گرفته و در تمام ایام هفته حتی تعطیلات از مشاوره کارشناسان مجرب بهرمند شوید.
بله این امکان وجود دارد که از این نوع فیلتر برای آکواریوم استفاده کنیم اما باید در نظر گرفت که در صورت استفاده بعضی از ماهی ها هستند که به این نوع فیلتر حساس می باشند و امکان مرگ آنها نیز وجود دارد.
به دلیل اینکه در آکواریم باکتری های مفید رشد کند و باکتری های مضر برای ماهی ها و.... را از بین ببرند از تصفیه آب استفاده میشود.معمولا تصفیه آب هایی که در دستگاه تصفیه آب استفاده میشود از دو فیلتر اساسی استفاده میشود.
این نوع فیلتر مانع ورود الودگی و یا حتی الودگی داخل آکواریوم را از بین برده و آن را تمیز میکند همانند فیلتر عمل میکنند که آلودگی را به خود میگیرد، اما گاهی اوقات فیلتر ها نیاز دارند که تعویض بشود اما این فیلتر مکانیکی نیاز ندارد به اینکه تعویض شود فقط نیاز است که به صورت فیزیکی و مکانیکی آن را تمیز کنیم.
این فیلتر ها باکتری های موجود داخل اکواریم را با این توان می سازد که الودگی ها را از بین برده و به جاش باکتری مفید تولید کند. یکی دیگر از ویژگی های این فیلتر این می باشد که باکتری ها قادر به این میشوند که آمونیاک داخل آکواریوم را از بین ببرند.
اگر همیشه به دنبال این هستید که آب داخل آکواریم کاملا سالم بدون آلودگی و فضولات حیوانات باشد باید از تصفیه آب استفاده کرد.
معمولا ماهی های زینتی و خوشگلی که داخل آکواریم نگه داری میشوند به آب لوله کشی شهری حساس می باشند بنابراین باید از تصفیه آب استفاده شود در آکواریوم
باشد اگرRO زمانی که برای یک دستگاه آکواریوم دستگاه تصفیه آب خریدای میشود حتما باید نوع آن از نوع قلیایی استفاده شود ممکن است به بعضی از ماهی های زینتی آکواریم آسیب برساند.
از فیلتر یو وی نیز در تصفیه آب استفاده میشود. اگر وقت کافی برای اینکه هر چند روز یک بار اب داخل آکواریوم را تغیر دهید فیلتر یو وی به شما این کمک را میکند که آب خرابی و ماندگی آب داخل آکواریم نشود.
زمانی فرا میرسد که راجع به دستگاه تصفیه آب آکواریوم با اطلاعات بالایی برسیم اما گاهی اوقات زمان آن فرا می رسد که فیلتر های دستگاه تصفیه آب را تعویض کنیم،این را در نظر نگیرید که اگر فیلتر ارزون تر بگیریم هم بهتره هم پول کم تری خرج میشود باید بگویم که خیر اگر فیلتر نا مناسب و تقلی خریداری شود برای آکواریوم این امکان وجود دارد ما در آینده نزدیک شاهد مرگ ماهی های خود باشیم.
توصیه نمیشود که از فیلتر سامپ برای آکواریم های خانگی استفاده شود اما یک ویژگی که فیلتر سامپ دارد این می باشد که تمیز کردن قابل حدی از آکواریوم را می توان بر عهده گرفت اما از آن طرف سر و صدای بسیار زیادی دارد.
یکی از ویژگی هایی که این نوع فیلتر دارد این می باشد که مانع تابیدن نور خورشید به داخل آکواریوم و اذیت حیوانات داخل آن می شود اما باید این را در نظر گرفت که این نوع فیلتر فقط برای آکواریوم های زیر 150 لیتری خوب است نه بالا تر.
به این نتیجه رسیدیم که استفاده از دستگاه تصفیه آب در آکواریم باعث بهتر شدن عملکرد آب اکواریوم شده و حیوانات داخل آن کمتر اذیت شده و طول عمر آنها بالا تر میرود. در نظر داشته باشید که فیلتر ها را سر هر زمان خاص تعویض کنید و نباید به تعویق بیوفتد.
نمایندگی مرکزی دستگاه تصفیه آب آکوا تایوان aqua در غرب آسیا و ایران www.digiabkala.com
نمایندگی مرکزی دستگاه تصفیه آب سافت واتر پلاس در ایران soft water plus